En smarrig Lördagsdessert blev det idag också. Supergoda mandeläpplen som serverades med vaniljglass. Använde Discovery äpplen som nog är favoriten just nu. Enkelt, snabbt och med riktig höstkänsla!
Mandeläpplen
4 portioner
4 st svenska äpplen
80 g smör (rumsvarmt)
2 dl grovt hackad hackad sötmandel
50 g riven mandelmassa
3/4 dl råsocker
vaniljglass (alt vaniljsås)
Dela äpplena och kärna ur dem. Skär bort en liten bit av botten så att de står stadigare i formen. Lägg dem i en ugnsäker form. Blanda smör, mandel, mandelmassa och råsocker. Toppa äppelhalvorna med blandningen. Kör in i mitten av ugnen på 200 grader, ca 15 minuter. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Birgitta Höglund's Mat says
Det är härligt med alla fina frukter och bär vi har omkring oss just nu.
Bara att passa på och njuta så länge de finns. De importerade går inte att jämföra i smak och kvalitet med våra egna 🙂
lina says
Birgitta: Ja, det är underbart!
Sandra drömkaka says
Oj nyss vattnades det i munnen av din goda tonfisksallad, men nu fullkomligt dreglar jag 😉
Det ser så gott ut att oj oj oj!