Detta recept på bärpaj toppad med en smuldeg som är gjord på rapsolja har jag tidigare bloggat om och vill bara tipsa om att den går precis lika bra att baka med rabarber nu när det är säsong för det.
Smuldegen blir krispig och hur god som helst.
Önskar er en trevlig fredag och helg!
Bär/rabarberpaj med smuldeg gjord på rapsolja
1 paj
250 g bär/rabarber
1/2 dl socker
2 msk potatismjöl
2 dl havregryn
1 d rågsikt
1 krm salt
4 msk rårörsocker
1 tsk kardemumma eller kanel
1 ägg
1/2 dl rapsolja
Sätt ugnen på 220 grader. Lägg blåbär i en pajform av mellanstorlek och blanda ihop med socker och potatismjöl. Blanda de torra ingredienserna i en skål, tillsätt ägg och rapsolja och blanda ihop till en smuldeg. Smula degen över blåbären och grädda mitt i ugn i cirka 20 minuter. Eventuellt kan man behöva täcka pajen med folie efter ca 15 minuter och sedan grädda en stund till tills bären börjat mosat sig. Ta ut pajen och låt svalna något. Server gärna med en klick vaniljkvarg, vaniljsås eller vaniljglass.
Älskar den här pajen. Jag ska baka min med jordgubbar. Mycket gott. Mycket trevligt recept för att behaga min familj. Tack