En god och spännande gröt får du genom att blanda bovete, röd quinoa, amaranth & linfrön. Blir en härlig konsistens med motståndet från bovete, och lite knastrigt från quinoan. Idag valde jag att smaksätta med kanel och toppa med äppelbitar, men det funkar lika bra med torkade frukter, diverse bär osv. Ha en fin Måndag!
Spännande gröt med bovete, quinoa & amaranth
2 portioner
1/2 dl helt bovete
1/2 dl röd quinoa
1/2 dl amaranth
3 dl vatten
2 msk linfrön
1 tsk kanel
äpple till servering
Blanda ihop bovete, quinoa och amaranth i en finmaskig sil. Koka upp vatten och häll över blandningen. Lägg blandningen i en kastrull och koka upp tillsammans med vattnet. Låt småputtra ca 20 minuter. Rör till sist ner linfrön och kanel. Servera gröten tillsammans med äppelbitar och mjölk eller havredryck.
Lisa says
Den ska jag absolut testa, glutefri ju. Var köper du amaranth?Är det risenta?
Bakade kladdkaka och gjorde pannkakor igår med med glutenfritt mjöl, bytte bara ut vetemjölet och det smakade absolut inte annorlunda.
Nyttigt vetande dietister emellan ;).
Ha en bra dag!
lina says
Lisa: Köpte BioFoods amaranth i vanlig ica butik, men risenta har också. Vad bra att smaken var densamma, alltid bra att veta. Tror jag ska exprimentera lite mer med glutenfritt bara för att. Ha en bra dag du med!