Hoppas ni haft en skön dag! Är just nu proppmätt efter att ha njutit av mumsig Lördagsmat. Fläskkarré med smak av honung, chili & vitlök tillsammans med ugnsbakade rotfrukter. En riktig höjdare! En snabbdesert slank också ner. Blåbär under krispigt smultäcke, som serverades med en klick kesella vanilj. Strax intar vi soffan och kikar förstås på Melodifestivalen. Vem hejar ni på?
4 portioner
ca 800 g hel fläskkarré (utan ben)
2 msk smör
3 msk flytande honung
2-3 tsk västerås grillgrydda (alt någon chilikrydda)
2 finhackade vitlöksklyftor
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Bryn fläskkarrén runt om i en stekpanna med smör. Blanda ihop honung, grillkrydda, vitlök, salt och peppar. Gnid sedan in köttet i kryddblandningen och lägg i en ugnssäker form. Stek i ugnen (175 grader) tills köttet har en innertemperatur på ca 63 grader (70 grader för genomstekt). Du kan gärna ösa köttet med stekfettet medans det är i ugnen. Låt köttet vila ca 10-15 minuter innan du skär det i skivor. Servera med ugnsbakade rotfrukter.
Blåbär under krispigt täcke
4 små formar (eller en pajform)
ca 4 dl frysta blåbär (alt andra bär)
50 g smör
50 g smör
1/2 dl riven kokos
1/2 dl solroskärnor
1 dl siktat dinkelmjöl
1 dl havregryn eller veteflingor
1/2 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
Blanda bären i formarna. Mixa ihop alla ingredienser till degen i matberedare tills det blir smuligt. Fördela degen över bären. Ställ in i ugnen (175 grader) ca 25 minuter. Servera med en klick kesella vanilj.
Eva-Stina says
Jag tycker så många är bra i årets final, men måste jag välja så är jag taktisk och tycker att Malena ska vinna, hennes låt sticker ut och skulle ha en stor chans i Eurovision senare. De andra låtarna är alldeles för klassiska. Men Måns låt är ju för ruggigt bra 😉 Vem hejar du på?
Love for food says
gud va jag blir hungrig av dina matbilder =)
Besök gärna min blogg 🙂 http://www.loveforfood.blogg.se
Anders Bergström says
Hej Lina! Hoppas allt är bra med dig. Det är otroligt vad sugen jag blir på mat som du lagar. Tyvärr lyckas jag sällan få till det som på dina bilder.
Jag har förresten fått ett vikariat på lungan för Nighat som jag gjorde praktik hos. Jag som inte skulle jobba som dietist:-O Hur går det för dig med jobb?
Kram påde
Becca says
Vilken smarrig efterrätt! Gott! 🙂
Jossan says
Hej tjejen-Kikade in här i går för lite lån av klimp tips, hi hi=)
Gjorde supergo köttsoppa här hemma igår efter en dag i backen=)
Kram kramm
Leila bakar... says
Den där snabbar desserten verkar ju hur smarrig som helst. Ser så fint ut. Härliga bilder.
lina says
Eva-Stina: Själv tyckte jag fel låt vann, men vad gör väl det egentligen:)
Love for food: Det är det som är meningen:)
Anders: Hej! Vad kul. Har faktiskt hört det ”ryktesvägen”, grattis!!! För mig går det lite trögt, men förhoppningsvis har jag lite på gång nu:) Kram.
Becca: Hur gott som helst. Och väldigt enkelt!
Jossan: Åh, köttsoppa efter en utedag smakar ju helt underbart!!!
Leila bakar: Tack, tack. Ska lägga ut receptet strax.
carolina says
blåbärsbajen lät super! undrar om den inte finns i boken ”smulpajer” av mia öhrn?
lina says
carolina: Den är kanongod och superenkel att svänga ihop. Jag brukar utgå från ett krisptäcke som finns i boken Saras Kök, sedan byter jag ut lite efter vad jag känner för. Första gången jag testade med kokos i, och det passade bra tycker jag.
Kalasgott says
Vilken underbart lördagsmiddag! Ser hur smarrigt ut som helst!
Blåbärsdesserten sparar jag absolut i minnet för kommande middagar!
Emma says
Karren såg så god ut! Inte tänkt på att göra den hel, brukar alltid skiva först, men det måste jag testa.