Kassler passar utmärkt med fruktiga smaker. När fruktskålen var full med perfekt mogna nektariner var middagen given. Stekt kassler med råris och nektarinsalsa. Jättegott!
Stekt kassler med råris & nektarinsalsa
4 portioner
600 g kassler
4 dl råris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk gurkmeja
1 1/2 msk olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
vatten ca 8-9 dl
salt, peppar
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull och fräs sedan lök, vitlök, gurkmeja och riset några minuter. Smula ner buljongtärningen och tillsätt så mkt av vattnet att det täcker riset. Låt puttra och späd under kokningen med vattnet. Rör om då och då. Tar ca 30 minuter tills riset är klart. Smaka av med salt och peppar.
Skär kasslern i skivor och stek i grillpanna ca 2 minuter på varje sida.
Nektarinsalsa
4 nektariner
2 salladslökar
saften från 1/2 citron
2 msk olivolja
1/2 msk flytande honung
1/2 – 1 tsk sambal oelek
salt, svartpeppar
Tärna nektarinerna. Skiva salladslöken. Blanda ihop nektariner och salladslök i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och rör om. Servera gärna i små glas.
Molly says
låter jättegott 🙂 minns när jag var liten och åt stekt kassler. det var en av mina favoriter. ett tips, om du inte redan har testat det, är att steka kassler i små tärningar med kokt ris och gul lök och sedan tillsätta blandgrönsaker (majs, ärter, paprika) och äta med (eller utan) ketchup:) det var en av mina favoriter när jag var riktigt liten… tänkte lite på det du skrev om sött (ketchupen) möter salt (kasslern). ha en fortsatt bra kväll:)
Jossan says
Ha en trevlig helg tjejen.
Kram jossan
fruktsallad says
Nektarinsalsa är så gott! Gjorde det igår, jag med! MUms!