Idag startar jag dagen med en gröt gjord på bovete/korngryn. Den serveras med pärontärningar, torkade äppelbitar, russin, gojiberries, kanel & vaniljyoghurt. Jag kokade gröten igår och hade den i kylen under natten. Serverade den kall, men varm är också gott. Lite annorlunda än mina ”vanliga” frukostar brukar se ut – men mycket gott! Ha en trevlig dag!
Bovete/korngryns gröt
1 portion
1/2 dl krossad bovete
1/2 dl korngryn
2-3 dl vatten
Koka upp bovete och korngryn i vatten och häll bort uppkokningsvattnet. Häll i nytt vatten och koka upp. Låt småkoka ca 10 minuter. Går bra att göra dagen innan och förvara i kylen. Servera med frukter/bär samt mjölk eller yoghurt.
Jossan says
VIlken lyxtallrik, du äter verkligen med ögat tjejen=)
Ha en skön dag
Catty says
Verkar supergott. Jag har hållt mig till havregryn nu innan, men jag ska nog ta och testa bovete 🙂
Hanna says
Mm… det ser gott ut!
Molly says
jag håller med föregående kommentarer. det ser jättegott ut:)
emma says
Kommer nog aldrig sluta föundras över dina grötfrukostar, de ser alltid väldigt goda ut! Önskar att jag hade lite mer aptit på morgonen bara 🙂
sofia says
Smarrigt! Första gången man kokar upp, ska man koka tills de blir mjuka då? 🙂
lina says
jossan: Ja, det blir mkt roligare då!!!
catty: Ja, gör det. Tycker att bovetegröt kräver smaksättningar som torkade frukter, bär osv. Kanel passar också bra till.
hanna: Lite annorlunda och riktigt gott!
molly: Visst gör det:)
emma: Ja, det där är ju olika. Själv är jag vrålhungrig när jag vaknar:)
sofia: Nej, koka bara upp – häll bort det vattnet. Sedan kokar du i nytt vatten tills de blir mjuka.