Korv stroganoff med ris idag- en riktigt klassiker & en god sådan! Jag brukar använda rikligt med tomatpuré i min stroganoff, den ekologiska från Kung Markatta (bilden) är en favorit hos mig. Den har fyllig och god smak! En sallad på rivna morötter/rivet äpple serverades till!
Mumsig vardagsmat som passar utmärkt en helt vanlig tisdag!!!
Korv Stroganoff
4 personer
300 g falukorv (jag använde lättkorv 7%)
1 gul lök
flytande margarin till stekning
3 msk god tomatpuré
1-2 dl mjölk
maizena redning
salt, peppar
(persilja)
Skär korven i bitar/strimlor. Skala och hacka löken. Värm flytande margarin i stekpanna och bryn korv och lök. Tillsätt tomatpurén och rör om noga. Späd med lagom mängd mjölk och låt puttra en stund. Red med maizena till önskad konsistens, smaka av med salt, peppar och gärna grovt hackad persilja om du gillar det. Servera med ris eller pasta och sallad.
emma says
Korv stroganoff är verkligen jättegott. Men jag har aldrig sett ett recept med mjölk så här tidigare. Blir det inte för ”vattningt”? Antar att maizenan hjälper lite där?
lina says
emma: Jag tycker att mjölk + maizena ger ett bra resultat, inte vattningt. Beror väl självklart på vad man jämför med, grädde ger ju ett krämigare resultat så klart!
Jossan says
Guuuud vad länge sedan jag åt korvstroganoff, de var nog i skolan=) Vi har aldrig korv hemma.. dock är det väldigt gott=)
Evasleva says
Jag tycker att korvstroganoff är jättegott men ville inte göra på vanlig falurkorv. Jag köpte en kycklingkorv eftersom den var mycket billigare än den 7%-falukorven. Men det var svårt att få till den riktigt bra. Den smakar ju inte korv riktigt…
Kör annars också med lättcremefracih och mjölk. Det blir bra och som du skriver, massor av tomatpuré 🙂
Andréa says
Åh jag ahr helt glömt av denna rätt! Den går ju faktiskt att göra på sojakorv också, måste testa!
sara says
Åh, har äntligen hittat ett recept med mjölk!