Nästa vecka drar vardagen igång på riktigt igen efter alla helger. Därför passar det bra att förbereda en sats veckosallad/7-dagars sallad redan nu under helgen. Jag brukar göra denna variant med vitkål vanligtvis och ibland blandar jag vit och rödkål men denna gång körde jag bara med rödkål och det blev fantastiskt gott!
7-dagars sallad/veckosallad
3-4 st morötter
400 g rödkål
1 gul paprika
1 bit purjolök
Dressing:
2 msk olja
2 msk vatten
2 msk vitvinsvinäger
1 msk socker
1 tsk örtsalt
1 tsk torkad oregano
1 krm svartpeppar
Riv morötterna grovt, strimla kålen, paprika och purjolök. Blanda allt i en stor skål. Koka upp olja, vatten, vinäger och socker och slå den heta dressingen över salladen. Tillsätt örtsalt, oregano och svartpeppar och blanda om rejält. Förvara övertäckt eller i låda i kylskåp i cirka en vecka.
milla says
Härligt har en vitkål och ta hand om kanske ska göra något liknande:)
Ha det gott
Kram Milla
Lina says
Ja absolut! Funkar ju lika bra med vitkål:)