Amaretto Tryfflar som smälter i munnen är svårt att spara ända till jul! Smakar så ljuvligt att jag nog kommer att vara och nalla en och annan till kaffet:) Men julgodiset räcker nog ändå. Har hittat så många recept som jag bara måste testa, så godisverkstan har bara börjat…
Amaretto Tryffel
ca 35 st
1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad, hackad i mindre bitar
1/2 dl florsocker
100 g rumstempererat smör
2-3 cl amaretto
kakaopulver
Hacka chokladen och lägg i bunke tillsammans med florsocker. Koka upp grädden och häll över chokladblandningen. Rör tills smeten är slät. Vispa i smör och amaretto. Ställ skålen kallt tills smeten stelnar. Forma sedan runda kulor och rulla dem i siktad kakao. Förvara kallt!
Amaretto smaken är inte jätteframträdande, men det passar bra att bara känna en ton av mandel tycker jag. Smaksättningen i tryfflarna går ju att byta ut till något annat, bara att använda fantasin!
sofia / dagensmat.blogg.se says
Mums! Ser inte helt fel ut 🙂
Mjölksyra says
blir jättesugen på dom där!!
/Bille
annacarolinas.blogg.se says
åh, vad kul=) jag får snart besök av mina kusiner, vi ska baka tryfflar inför julafton 🙂 årlig grej 😉 ena blir pepparmintstryffel…andarv et vi inte än 🙂
kristina says
Å jag som har 2 flaskor Amaretto i skåpet!
Du en helt annan sak – du läser till dietist eller hur? Vad använder ni för bok i Näringslära? Skulle behöva en uppdaterad.
lina says
sofia: Väldigt smarrigt är dessa tryfflar!
bille: tryfflar är så bra, för det räcker oftast med en eftersom de är så pass mäktiga!
carolina: Vad mysigt!
kristina: Näringslära för högskolan(senaste upplagan) och Krause´s Food Nutrition & Diet Therapy är nog de vi använder mest. Annars tycker jag det är mer och mer häften från livsmedelsverket samt vetenskapliga artiklar av olika slag!