Tidigare ikväll åt vi Hokifilé med ett supergott täcke av bl a parmesan, citron & persilja. Tyvärr fick jag ingen bild, då batteriet precis tog slut i kameran. Men jag vill ändå dela med mig av receptet som är enkelt, kanongott och som även passar till lax eller annan fisk.
Till fisken åt vi mandelpotatis samt brysselkål, blev riktigt mums. Sedan lämnade jag prinsen hos kusinerna, eftersom det var föräldramöte på förskolan. Blev lite sent innan prinsen kom i säng, som tur är är vi lediga i morgon. Då blir det vardagslyx med pannkaksfrukost. Härligt, härligt!
Hokifilé med parmesan/örttäcke
3-4 portioner
400 g hokifilé
sal
1/2 msk citronsaft
1 dl crème fraiche
1/2 dl riven parmesanost
finhackat skal från 1/2 citron
2 msk grovt hackad persilja
salt, svartpeppar
Lägg fisken i en ugnssäker form. Gnid in den med lite salt, samt pressa över citronsaft. Blanda ihop creme fraiche, parmesan, citronskal och persilja. Smaka av med salt och peppar. Bred såsen över fisken och toppa med lite extra parmesan. Sätt in i ugnen (225 grader) ca 15-20 minuter. Servera med potatis och grönsaker.
Hälsobloggen says
Oj vad jag blev fisksugen. Tack för en jättebra sida!
kryddburken says
Oj va gott det lät! Fisken kan jag vara utan, hoki är ingen favorit, men det där parmesan & citrontäcket & mandelpotatisen!! GOTT!
Erika says
Vilket gott och enkelt recept det verkar vara. Ska genast provas!
Filibabba says
låter supergott! 🙂