Dagens frukost bestod av en yoghurtblandning med bovete och kardemumma. Jag kokade helt bovete igår, blandade det med yoghurt & kardemumma och sedan fick det stå och gotta till sig i kylen under natten. Till servering toppade jag blandningen med svenskt äpple (ingrid marie) & fikonbitar. Det är också riktigt gott att koka ihop en kompott på äpple, fikon & lite vatten, och servera till. Smakar mums till den kalla yoghurtblandningen.
Bovete är något jag börjat uppskatta mer & mer. Hade lite svårt för smaken i början, men nu tycker jag att det är riktigt gott. Speciellt helt bovete, som ger det här tuggmotståndet jag är ute efter. Gillar ni bovete?
Yoghurt/boveteblandning med kardemumma
1 portion
1 1/2 dl kokt helt bovete
1 1/2 dl naturell yoghurt
ca 1/2 tsk malen kardemumma
Blanda alla ingredienser och låt stå i kyl över natten. Servera gärna med äpple och fikon. Några valnötter på toppen är också gott.
Petra says
Mums – det där ser makalöst gott ut! Älskar äpplen och fikon.
Cornelia says
Ser jättegott ut! Älskar fikon!
Molly says
ja, det är jättegott med helt bovete:) håller med dig om att det är gott med tuggmotståndet som finns i det. har du testat helt hirs? det är också gott 🙂 ha en fortsatt bra dag!:) kram
carolina says
vad gott det sag ut. lent och kramigt. apple och fikon passar ju himlans bra ihop ocksa 🙂
Sofie says
Nja, har nog inte lärt mig att tycka om det.. Gjorde gröt på boveteflingor och klarade inte av att äta upp. Och då är det äckligt (enligt mig).
fruktsallad says
Jag har faktiskt aldrig ätit bovete. Ska köpa i morgon när jag handlar!
piimmie says
hur smakar det? blir det som gröt lr mer som risifrutti?
kram