Nu har vi firat vår fina 1-åring i dagarna två. Har blivit en del fikande och idag kände jag att innan julmatsintaget sätter igång på riktigt vill jag ha något fräscht och lättlagat. Så dagens middag blev dessa saffran & chilifrästa räkor på grönkålsbädd. Julkänsla ändå med grönkålen och saffran, otroligt fräscht med mango och väldigt snabblagat. En rätt för mellandagarna då man känner sig däst av all julmat kanske?
Saffran & chilifrästa räkor på grönkålsbädd
2 portioner
200 g grönkål
1/2 msk rapsolja
salt, svartpeppar
ca 1 dl mango, i bitar
1 msk rapsolja
1/2 liten fänkål, skivad
2 vitlöksklyftor, skivade
1/2 röd chili, finhackad
1 pkt saffran (0,5g)
1 burk räkor, ca 200 g avrunna (eller ännu hellre räkor med skal)
salt, peppar
Hacka grönkålen grovt och fräs den i olja några minuter, salta och peppra. Lägg upp grönkålen på tallrikarna och fördela mangobitarna över. Hetta upp rapsolja och fräs sedan snabbt fänkål, vitlök, chili, saffran och räkor. Smaka av med salt och peppar. Toppa grönkålen med räkblandningen. Strö ev lite hackad chili över.
Fina tjejen som helt plötsligt är 1-åring…
foodelicious.se says
Så underbart gott det låter med saffran och chili-kryddade räkor i pasta. Jag/vi älskar pasta så detta recept passar perfekt…nice 🙂
mikaela says
Grattis Grattis 🙂
Mickan says
Det där så fasligt gott ut!
Emma says
Vad söt hon är, hoppas ni haft det bra under julhelgen!
tina says
Wow, vad gott det låter! Och vad fin hon är, din ettåring. Ville mest kika in och önska god fortsättning! 🙂