Även denna sommar har mina gurkor frodats väl, och vi hinner helt enkelt inte äta upp alla. Ett mycket gott sätt att ta tillvara på gurkorna är ju att lägga in dem i god lag (gärna med dill), och sedan mumsa till köttbullarna, biffarna, strömmingen, laxen och på leverpastejmackorna. Funkar i många olika sammanhang faktiskt. Himla gott att skära ner några inlagda gurkor i färskpotatissalladen också. Brukar göra några burkar när jag ändå håller på eftersom de håller sig länge i kylen.
Inlagd gurka med dill
1 gurka
2 msk socker
2 msk ättiksprit (12%)
1 dl vatten
1/2 krm vitpeppar
2 krm salt
en näve hackad dill
Skär gurkan i tunna skivor. Blanda socker, ättiksprit, vatten, peppar och salt i en skål. Lägg i gurkskivorna och strö över dillen.
Marie S says
hur länge håller sig en sådan inläggning i kylen?
lina says
Marie S: Bara lagen täcker och burkarna är rena så håller den sig i flera månader i kylen.
LeChef says
Hej! Jag har just lagt upp sidan Receptplatsen.se och letar lite matintresserade personer att hjälpa fylla på med recept osv. Länkar gärna till din blogg från sidan eller lägger till en artikel om du vill skriva en. Skapar du en profil på sidan kan du även länka till din egen matblogg (den här bloggen dvs) i profilen och automatiskt visa dina inlägg på webbsidan.
Receptplatsen.se kommer även ha en iPhone och Android app för att organisera sina recept, kokböcker och matsedlar.
Mvh,
LeChef
Remsan says
Hemgjord inlagd gurka i riktigt tunna skivor är gott till så mycket.
Fröken Dill says
Fin gurkinläggning! Även hos mig prunkar gurkorna. Jag har gjort en saltgurkeinläggning och J en smörgåsgurkadito, med socker. Ska bli spännande att provsmaka.
Tycker fröken Dill