Eftersom jag inte hunnit handla veckans matvaror ännu (ska handla ikväll) så blev dagens middag ett hopplock av vad som fanns hemma.
Man tager vad man haver pytt
4portioner
2 morötter
4 potatisar
en bit kålrot
200 g köttfärs
1 chorizokorv
1 gul lök
2 msk tomatpure
soja (efter smak)
salt
peppar
rapsolja (till stekning)
Skala morötter, potatis och kålrot. Skär i små tärningar och lägg över i en långpanna. Häll lite rapsolja på rotfrukterna och in iugnen på 225 grader ca 25 minuter.
Hacka gul lök. Fräs köttfärs och lök i en stekpanna. Dela chorizokorven i tärningar och lägg ner den i köttfärsen. Smaksätt med tomatpure, soja och salt och peppar.
När rotfrukterna är färdiga blandar du i köttfärsen, blanda runt. Krydda ev mer om det behövs. Blanda gärna i hackad persilja. Servera med rödbetor.
carolina says
tack så mycekt 🙂 den där locktången är verkligen HUR bra som helst 🙂
Filibabba says
Ser gott ut! 😀
sofia says
Smart! Det ser ju riktigt gott ut, tycker jag 🙂
Moa says
Såna där man-tager-vad-man-haver grejer och hänt-i-veckan-sallader brukar vara en standard på mitt matbord. Perfekt när man kan mixa och trixa lite, inte minst för ekonomin.
lina says
carolina: Har hört att den ska vara bra:)
filibabba: ja, det var gott faktiskt, över förväntan!
sofia: Det är ju bra att tömma kylen lite innan storhandling också!
moa: Håller helt med! Och oftast blir det faktiskt gott också tycker jag!