Förhoppningsvis blir detta första ”friska” helgen på länge. Om nu bara kylan ger med sig också så att vi får vara ute, andas in frisk luft och kanske kisa mot en och annan solstråle så kommer denna helg att bli fantastisk! Det firar vi med lite ”småplock” till middag ikväll. Räkor, lax, aioli, bröd, oliver, fetaost, sallad, goda frukter…och så dessa tapenadetoppade rotfruktschips. Passar även ypperligt som tilltugg till fredagsdrinken eller som melodifestivalsnacks:)
Trevlig Helg på er!
Tapenadetoppade rotfruktschips
tapenade (en sats):
2 dl kalamataoliver
1 msk kapris
2 sardellfileér
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1 msk persilja
rotfruktschips
Kärna ur oliverna. Mixa alla ingredienser i matberedare eller mixer. Innan servering toppar du rotfruktschipsen med en klick av tapenaden. Strö gärna över lite extra persilja.
Sofie says
Älskar rotfruktschips!!!
Helena mitt i smeten says
Mmm, vad gott!
Lina says
åh, det där såg gott ut!
Niklas says
Det ser väldigt gott ut.