Denna macka med ägg- och kaprisröra är en annan variant på matig macka som med lite tillbehör fungerar som en hel lunch. Basen är grovt rågbröd och fyllningen är gjord på bland annat ägg och kapris. Slå gärna in i papper och packa ner i ryggsäcken tillsammans med en termos kaffe eller te och njut den utomhus i krispig höstluft.
Matig macka med ägg-och kaprisröra
4 portioner
4 skivor grovt rågbröd
4 tsk matfett/smör
Salladsblad av valfri sort
2 ekologiska ägg, hårdkokta
2 msk majonnäs
½ msk kapris
½ tsk citron
1 msk hackad persilja
salt, svartpeppar
Koka äggen relativt hårdkokta, skala och hacka dem. Blanda ägg, majonnäs, kapris, citron och persilja. Smaka av med salt och peppar. Bred matfett eller smör på rågbrödet, lägg på salladsblad och fördela ägg- och kaprisröran över. Lägg ihop bröden två och två och dela i trekanter. Slå in i smörpapper.
Receptet är beräknat som ett mellanmål med en trekantsmacka per person. Dubbla gärna receptet och komplettera med dryck, frukt och så vidare om ni vill äta mackorna som en enkel lunch.
Madeleine says
Mums!
Lina Abrahamsson says
Eller hur:)!
Anna C says
Vilket bröd har du använt? Jag tycker det är svårt att hitta grova bröd utan socker. Har du några bra tips på grovt rågbröd i våra närbutiker?
Lina Abrahamsson says
Om jag inte minns fel är detta Kung Markattas linfröbröd som är helt super. De har även ett rågbröd som är jättegott och dessa brukar finnas på ica maxi. Annars är Fazers bröd mina favoriter för att slippa undan onödigt socker exempelvis rågkusar, rågform, råg-eko, rallarhalvor och efterugnslimpa. Fazer brukar ha relativt bra sortiment i närbutikerna annars brukar jag säga åt dem att ta hem:)