Enkla vardagssallader kan man inte få för många av, eller hur? Det behövs lite variation för att inte tröttna. Vitkål är ju fantastisk i princip året runt, och här har jag bara ”slakat” den och smaksatt med en härlig blåbärsvinägrett. Gott till olika typer av husmanskost.
Slakad vitkål med blåbärsvinägrett
en bit vitkål
kokhett vatten (till slakning)
1 dl frysta blåbär
1 1/2 msk vitvinsvinäger
2 1/2 msk rapsolja
1 msk pressad citron
1/2 msk flytande honung
salt, svartpeppar
Strimla vitkålen fint och lägg i ett durkslag. Koka upp vattnet, och häll det över vitkålen, låt rinna av och svalna en stund. Mixa blåbär, vinäger, rapsolja, citron och honung snabbt. Smaka av med salt och peppar. Blanda vinägretten med den slakade vitkålen i en skål.
Victorias provkök says
Mm åter gott och spännande:)
Ha en toppenkväll
Kramar från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se