Man skulle nästan kunna tro att chokladkoman suttit i fram tills nu, men i själva verket är det bara ett krånglande internet som bidragit till den långa bloggfrånvaron. Men nu är jag tillbaka och innan jag recenserar chokladfontänen tänkte jag fresta med ännu mer choklad.
Lite tidigt att starta julgodistillverkningen redan kanske, men en sort fick det bli att njuta av till första advent. En riktigt, riktigt god sort också om jag får säga det själv. De vita chokladbräcken är både söta, salta och lite syrliga. Sedan har de massor med crunch och är dessutom enkla att fixa ihop. Julgodis helt i min smak med andra ord. Har ni något favoritjulgodis?
Vita chokladbräck med tranbär
1 dl salta jordnötter
1/2 dl pumpafrön, rostade
1/2 dl solrosfrön, rostade
1/2 dl kokosflingor
1 dl torkade tranbär
250 g vit choklad
Blanda jordnötter, pumpafrön, solrosfrön, kokos och tranbär i en bunke. Smält den vita chokladen över vattenbad och häll den över nöt/frö blandningen. Rör om så att allt blandas ordentligt och bred sedan ut blandningen på ett bakplåtspapper. Låt kallna och bryt sedan i lagom stora bitar. Förvara chokladbräcken svalt i en burk med lock.
Bred ut allt på ett bakplåtspapper, eventuellt kan man strö lite extra tranbär och pumpafrön över innan chokladen stelnat.
Lite sött, lite salt, lite syrligt….och sååå himla gott!!!
Mikaela says
ser underbart ut
lina says
Mikaela: Åja, det är sååå mumsigt!!!!
Filippa H. says
Oooh, de skall jag definitivt testa som ett av alla olika julgodis! 🙂 ser otroligt fina ut, och så fräscha! tråkigt när allt godis är brunt, hahaha
Maria says
Både låter och ser himmelskt gott ut!