Tänkte bjuda på ett riktigt gott och härligt middagstips som kanske kan komma till användning i veckan:) Nämligen en vegetarisk variant på minestronesoppa med kikärtor. Tycker det börjar passa bra med soppor nu när det blir allt kyligare och dessutom såg jag att butikerna startat med sina rotsaksveckor där man kan bunkra diverse rotsaker för en väldigt billig peng.
Servera gärna soppan med en klick aioli och färska örter. Ett gott bröd till är också alltid trevligt.
Vegetarisk minestronesoppa med kikärtor
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
1 palsternacka
En bit purjolök
1 gul paprika
2 msk rapsolja
2 msk tomatpuré
1/2 tsk torkad timjan
1 liter vatten (späd ev med mer om du tycker soppan blir för tjock)
2 st grönsaksbuljongtärningar alt fond
2 dl valfri pasta (jag använde sopp pastasnäckor)
2 dl kokta kikärtor
Salt, svartpeppar
Färsk timjan
Aioli
Bröd
Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala morot och palsternacka och skär i fina små tärningar. Ansa purjolöken och strimla den. Skär paprika i tärningar. Hetta upp rapsoljan i en kastrull och fräs lök och grönsaker, tillsätt tomatpuré och timjan och låt fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt vatten och buljong/fond, låt soppan småkoka i cirka 15 minuter, tillsätt pastan och låt koka dess koktid (8 min på sopp pastasnäckor). Lägg i kikärtorna och låt allt blir genomvärmt, smaka av med salt och peppar. Servera soppan med färsk timjan och gärna en klicka aioli och bröd.
FÖRUTOM ATT HUSERA HÄR INNE SÅ FINNS JAG ÄVEN PÅ INSTAGRAM, FACEBOOK, BLOGLOVIN OCH TWITTER FÖR ER SOM VILL FÖLJA MIG DÄR.
Sture Haglund says
Jag hade ingen lök utan använda lite mer purjo istället. Receptet dublerades ungeför och så hade jag i saften från en halv citron samt en skvätt champagnevinäger. Möjligen hade jag lite mer palsternacka ön vad receptet sade men resultatet blev gudomligt!
Lina Abrahamsson says
Tack för din återkoppling och tack för fina tips! Hoppas du får en fin vecka:)