Den här salladen har hängt med länge hemma hos oss. Tyvärr blir det inte så ofta vi gör den nu som förr. Vet faktiskt inte varför det har blivit så för den är ju kanongod! Passar till det mesta dessutom. Jag brukar kalla den veckosallad, men även 7- dagars sallad och 3 veckors sallad har jag hört att vissa kallar den. En vecka i kyl håller den absolut, tror två veckor också. Men om den håller tre veckor vet jag faktiskt inte. Den hinner alltid ta slut innan dess:)
Uppdaterad variant med bla rödkål finns här!
Veckosallad
4 portioner
4st morötter
ca 400 g vitkål
1 grön paprika
1 röd paprika
1 bit purjolök
Dressing
2 msk olja
2 msk vatten
2 msk äppelcidervinäger
1 msk socker
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Skala och riv morötterna grovt. Strimla vitkål och paprikor. Hacka purjon i mindre bitar. Blanda alla grönsaker i en stor bunke. Koka upp olja, vatten, vinäger och socker. Slå den varma dressingen över grönsakerna. Låt svalna. Förvara gärna i burkar med lock i kylen.
annamaria says
Glömde…det är Hattings (frysta) som gör skalen…
Vilken god sallad!!
Christina W says
Såna här sallader älskar jag….när man kan göra en laddning som räcker länge.
Annelie says
Hej!
Precis det recept jag letade efter. =)
Vilken fin och bra blogg, följer den numera på bloglovin. 😉
ha det gott!
lina says
Annelie: Kul att du gillar bloggen!!!!
Johnny Sjöberg says
Jag har använt ditt recept sen jag hittade det – och det händer fortfarande att jag regelbundet återkommer till denna sida 🙂
Ett tips om någon inte vill ha socker i salladen:
använd balsamvinäger + vitvinsvinäger istället för äppelcidervinäger.
Doseringen jag kör med är:
1/2 del balsamvinäger + 1/2 del vitvinsvinäger : 1 del äppelcidervinäger
Lina Abrahamsson says
Kul! Tack för ditt tips:)