Blåbär & vanilj är också två kombinationer som går kanonfint ihop. Jag gillar att koka ihop blåbären tillsammans med lite råsocker och en gnutta vaniljpulver. Blir lite syltliknande konsistens, men inte alls lika sött. Supergott till en klick tjock yoghurt. Gärna med lite rostad mandel på toppen.
Trevlig kväll på er!
Varma blåbär med vanilj
1 portion
1 dl blåbär (frysta eller färska)
1/2 tsk råsocker
1 krm ekologiskt vaniljpulver
Koka ihop blåbär och råsocker på svag värme ca 7-10 minuter. Rör sedan i vaniljpulvret och servera blåbären varma till en klick yoghurt.
Åsa/En Sida Med Mat says
Så vansinnigt gott det verkade! Och så enkelt….
Blir till att testa!
Baktokig says
Åh så gott och fräscht det låter! Ska ta och prova det -vi har nämligen hela frysen full med blåbär! ;]
Matilda says
det lät (och såg) riktigt gott ut! jag älskar blåbär!
sv: tack snälla du! gullig du är! ♥
Lina says
det låter ju helt underbart gott:) måste jag testa.
tina says
Men herre-min-gud vad gott! Jag vill också ha varma blåbär med vanilj, helst med detsamma!