Är vansinnigt förtjust i kål av alla sorter och tycker det är helt fantastiskt att se hur julens grönsaker tillsammans bildar en färgexplosion! Här har jag gjort en varm sallad som fått rosta i ugn med grönkål, brysselkål och rödkål som toppas med fetaost, granatäpple & rostade valnötter. En grym sallad till julbordet eller nu tiden innan serverad med tex falafel eller köttbullar.
Varm kålsallad
4 portioner
Ett knippe grönkål
400 g brysselkål
En bit rödkål (ca 1/4 dels stort huvud)
Olivolja
Salt, svartpeppar
150 g fetaost
1 granatäpple
1 dl rostade valnötter
Sätt ugnen på 200 grader. Pilla ur kärnorna ur granatäpplet. Hacka grönkålen grovt, får gärna vara stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och massera in en del av olivoljan. Ansa och dela brysselkålen, hacka rödkålen i grova bitar och lägg på plåten, ringla över olja och salta och peppra. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter och tag ut plåten och smula över fetaosten, låt gå klart i ugnen i ytterligare ca 5-10 minuter. Toppa med granatäpple och rostade valnötter. Servera direkt.
Kommentera