Pumpatider är här och visst hör de hösten till på något sätt. Det är så otroligt vackert att samla pumpor i olika färger och dekorera med. Smälter liksom in så fint i de färger naturen visar upp så här års. Pumpa i matlagningen då. Använder ni dem? Jag kan själv tycka det är lite svårt att hitta användningsområden för pumpa. Soppa är självklart, och sedan funkar de fint i bakverk som exempelvis mjuka kakor och paj. Men sedan då?
Fick tipset om att rosta pumpa i ugnen med bland annat olivolja och vitlök. Testade och blev verkligen glatt överraskad. Blandade olivolja med pressad vitlök och örter som jag ringlade över och sedan avslutade jag med lite flingsalt och svartpeppar. Det blev fantastiskt gott! Pumpan fick liksom en annan smak, lite mer framträdande nötsmak framförallt. Så jag rekommenderar detta vidare. Gott till bland annat en bit grillad kyckling.
Ugnsrostad pumpa med vitlök och örter
4 portioner
1 butternutpumpa
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
Ca 2 msk valfria örter, finhackade
Flingsalt, svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader. Skär pumpan i bitar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda olivolja med vitlök och örter och ringla detta över pumpan. Strö över flingsalt och svartpeppar, rosta mitt i ugnen ca 25-30 minuter. Servera gärna till grillad kyckling.
Gör pumpamos!!! Passar perfekt till Lamm! 🙂 Kram /Leena
Tack för tipset! Tänkte äta lamm till helgen så det skulle ju passa perfekt:) Kram.