Grötfrukost är nog den frukost jag föredrar allra främst och nu tror jag bestämt att jag hittat en ny favorit! Denna ugnsbakade gröt med smak av äpple, kanel, kardemumma, vanilj och mandel är helt magisk och passar perfekt denna tid på året. Tycker den är allra godast nybakad och varm men fungerar jättebra att äta kall dagarna efter också eller att värma upp. Gröten passar också bra som mellis.
Testa gärna och hojta till vad ni tycker:)
Ugnsbakad gröt med äpple, kanel, kardemumma, vanilj & mandel
4 portioner
1 ägg
5 dl havredryck eller mjölk
1 msk flytande honung
4 dl havregryn
1/2 tsk nymortlad kardemumma
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk vanljpulver
1 krm salt
1 rivet äpple
Mandlar
Äpple
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och havredryck/mjölk tillsammans med honung och blanda sedan i havregryn, kryddor och rivet äpple. Smörj en form med lite olja och häll i smeten. Toppa med tunt skivat äpple och mandlar och sätt in i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter. Servera gröten direkt med mjölk, vaniljkvarg eller liknande. Funkar också bra att äta kall, förvara då i kylskåp.
Kommentera