Nu när vardagen kickat igång igen är det aldrig fel med snabba, smarta vardagsmattips, eller hur? Ett sådant där enkelt knep för att äta gott, varierat och hälsosamt i vardagen är att se till att alltid ha ett gäng kokta linser i kylen. Koka en sats i början på veckan (går också att frysa in i små portioner) och använd i soppor, köttfärssås, sallader, grytor osv. Snabbt och smidigt sätt att piffa till vardagsrätter och samtidigt passa på att höja näringsvärdet.
Vilken sorts linser väljer man förstås själv, men kan rekommendera att testa de vackra belugalinserna. Min favorit för tillfället, för smaken och framförallt för den fina fasta konsistensen som jag gillar. Har ni testat dem?
Sara på Vardag.nu says
Jag gillar linser men just belugalinserna är inte mina favoriter. Smaken är som baken! Älskar röda linser i soppor och grytor… Mitt favoritsätt att reda av en soppa! 🙂
Lina Abrahamsson says
Ja visst är smaken delad:) Röda linser är också mums men för tillfället har jag fastnat för dessa. Är ju en konsistensmänniska och tycker belugalinserna har en himla trevlig konsistens:)
M. says
Jag tycker om alla typer av linser och de ingår ofta i matlagningen här hemma.
Jag håller med om att belugalinserna är goda och har en konsistens. De känns även lite lyxigare än t.ex. röda så det kanske är inte för inte som de kallas ”linsernas ryska kaviar” 😉
Önskar dig en fin vecka.
Lina Abrahamsson says
Jag hållet med dig om att de känns lyxiga:) Sedan går det väl i perioder vilka man gillar bäst, så är det för mig iaf.
Hoppas du också får en fin vecka.
M. says
Härlig konsistens ska det vara*
Fröken Dill says
Gröna linser är faktiskt inte så dumt istället för köttfärs i pastasås, lasagne, moussaka har jag just upptäckt!
Lina Abrahamsson says
I moussaka har jag aldrig testat linser, men det måste jag göra! Tack för tipset:)