Det är inte helt enkelt att hitta fiskrätter som barnen gillar. Lax i alla former går alltid hem, men det blir lätt enformigt efter ett tag. Man kör liksom på säkra kort men tillslut tröttnar även barnen på dem:)
Jag hittade ett väldigt enkelt recept på tonfiskbullar i matmagasinet som jag blev sugen på att testa. Ett recept som kändes barnvänligt, snabbt och lättvarierat med olika typer av smaksättningar och tillbehör. Ett perfekt vardagsrecept med andra ord.
Vi testade det tidigare i veckan och jag tyckte det blev riktigt gott. Barnen gillade också den milda smaken, däremot hade de lite svårt för konsistensen som blev rätt mjuk under stekytan. Jag tror absolut att det är ett recept som kommer att hänga med här hemma. Nästa gång ska jag dock försöka exprimentera fram en något fastare konsistens samt kanske smaksätta lite mer. Rekommenderar er barnfamiljer att testa (ja, ni andra också för den delen). Som sagt ett fint vardagsrecept att lägga till samlingen!
Tonfiskbullar
4 portioner
500 g potatis, mjölig sort
2 burkar tonfisk i olja
1/2 dl vetmjöl
1/2 dl mjölk
1 äggula
Salt, svartpeppar
Rapsolja/Solrosolja till stekning
Citron
Skala och koka potatisen tills den är mjuk, låt den svalna (detta kan man även göra dagen före). Lägg potatisen i en bunke och mosa med gaffel. Låt tonfisken rinna av och tillsätt den tillsammans med vetemjöl, mjölk och äggula. Kör allt till en slät smet med en elvisp, smaka av med salt och peppar (gärna andra kryddor också om ni vill ha mer smak). Skölj händerna i kallt vatten och forma små biffar av smeten. Värm upp olja och stek biffarna några minuter på varje sida. Serveras varma tillsammans med citronklyftor, och exempelvis ris och en sallad.
Kommentera