Gillar du pyttipanna (I do, och här är mitt favvorecept)? Isåfall kan Pytteln vara en grej för dig. I samarbete med Findus lottar jag nu ut 10 st Pyttlar bland alla som i kommentarsfältet berättar vilka som är era favorittillbehör till pyttipanna.
Tävlingen pågår t.o.m. Fredag 3/5 kl 22.00. Lycka till!!!
Här kommer lite bakgrundsfakta om Pytteln:
Pyttipanna kan man äta på många olika sätt. Med kniv och gaffel, med sked, i en djuptallrik, direkt ur stekpannan, med tillbehör som stekt ägg, rödbetor eller kanske ketchup. Findus har sålt pyttipanna i över 20 år, och har därmed följt konsumenternas olika sätt att äta rätten på. Tillsammans med en designer har Findus nu tagit fram ett unikt bestick för pyttipannaätande konsumenter – en Pyttel.
Idén att ta fram det ultimata pyttbesticket resulterade i ett bestick med alla funktioner samlade; kniv, gaffel och sked. Med den något platta skeden kan du skyffla upp bitarna på Pytteln. Gaffeldelen är till för att spetsa bitarna, precis som du kan göra med en vanlig gaffel. Eftersom du ofta äter pyttipanna med tillbehör såsom ägg och rödbetor har de också lagt till en knivdel på Pytteln, tillräckligt vass för att dela med, men inte så att du skär dig.
Pytteln är framtagen för att passa både vuxna och barn. Pytteln är i plast (Aculon, utan glasfiber). Materialet i Pytteln är livsmedelsgodkänt enligt EU-klassning. Rekommenderas ej att steka med (smälttemperatur på 220°C), kan maskindiskas.
bilder: Findus
Miriam says
Mina bästa tillbehör till pyttipanna är stekt ägg och en råkostsallad på vitkål,morötter,äpple och rödbetor gott och ger fin färg på tallriken. Min dotter älskar rödbetor och det är ett bra sätt att få i henne grönsakerna med 🙂
Antonia says
Mina bästa tillbehör är picklade grönsaker och en röra som passar extra bra till oxpytt 🙂
Röran:
Koka/ugnsbaka selleri i bitar tills de blir mjuka och kan mixas släta
Rivet granny smith äpple
Turkisk youghurt
Ketchup
Paprika krydda, salt och peppar
Mixa och ställ in i kylen tills servering.
Fredrik G says
Mina favorittillbehör är chili och ost. Jag brukar göra en chilisås och äta med massor av riven, vällagrad ost. Västerbottensost, Gruyère och Parmesan är några favoriter.
AC says
Äter alltid pyttipanna med klassiska tillbehör, stekt ägg och rödbetor:)
Isabelle Andersson says
Inlagda rödbetor och ett stekt ägg där gulan är rinnande.
Ida J says
Vändstekta ägg med lös gula, tärnade inlagda rödbetor och några droppar worcestershiresås när jag steker… Helst ska pytten innehålla många olika sorters kött såsom fläskkött, nötkött, korv som isterband och karamelliserad lök precis som min farmor gjorde!
Nam!
Emelie says
Jag äter alltid pytt i panna med mycket inlagda rödbetor och ett stekt ägg, men det är bara om jag äter den klassiska krögarpytten! 🙂
Lotta says
Mina favoriter är beroende på om jag äter med familj el själv. Standard är alltid ägg, inlagda rödbetor och ketchup men sedan kan det vara taco-inspiration som gäller o då kan det kryddas med lite spiskummin o därefter använda tillbehör som fetaost, majs, mango, salsasås, cocktailtomater och ruccolasallad… Mums!
Trollmamma says
Det mest nödvändiga till pyttipanna är tabasco! Den ska skvättas över när man steker pytten.
Ämma Andrinsson says
Hemvärpta vändstekta ägg, inlagd gurka och dijonsenap. Och så ska det vara ordentligt med finhackad persilja över;)
Petra Liuski says
Klassiskt är bäst: stekt ägg, sunny side up, och inlagda hela rödbetor.
Uppstickare: fetaost.