Ikväll mumsar jag små goda dadelbollar. Busenkla att svänga ihop och en njutning att äta. Funkar såväl till Fredagsmyset som till en kopp kaffe. Allra godast blir de med dadlar på lösvikt.
Nu får ni ha en underbar helg!!!
Små Goda Dadelbollar
ca 15 st
ca 15 st urkärnade dadlar
1/2 dl havregryn
1/2 dl rågflingor (gärna Saltå Kvarns)
1/2 dl solroskärnor (rostade blir smarrigast)
25 g smör (i mindre tärningar)
ca 1-2 msk vatten
kokos att rulla bollarna i
Mixa dadlar, havregryn, rågflingor, solroskärnor, smör och vatten. Börja med den mindre mängden vatten och kolla hur konsistensen blir. Rulla massan till små bollar och rulla dem i kokos. Låt stelna i kylen en stund innan servering.
Nathalie says
Jag gjorde dessa igår kväll, fast med kakao och kaffe i också! Chokladbollar fast mycket nyttigare (och godare enligt mig!) ha en mysig kväll!
Katarina says
åhhh, det ska jag testa imorgon. Perfekt för mig som har väldigt för många dadlar över i kylskåpet!
Ebba says
Åh, gott 🙂
Lindas viktresa med LCHF says
Det här va en ny variant..det lät riktigt smaskigt..dadlar är ju så gott.
Tralig Helg =)
Cornelia says
Åh dessa ska jag göra till adventsfikan! Älskar dadlar 🙂
Emelie says
Hej igen!
Tusan va synd att du inte vann matbloggpriset, jag tyckte verkligen att du hade varit en värdig vinnare.
Bättre lycka nästa år!
Du inspirerar mig med din blogg när du skriver om mat och bakverk, så nu testar jag också.
Titta gärna in nångång på bloggen 🙂
/Emelie
lina says
Nathalie: Det var ett bra tips med kakao och kaffe. Har testat liknande moccabollar tidigare som förutom dadlar innehöll bla kakao, kaffe och aprikoser.
Katarina: Ja, testa!
Ebba: Super:)
Linda: Dadlar är toppen, speciellt de på lösvikt!
Cornelia: Me too!
Emelie: kul att du gillar bloggen. Visst ska jag kika in hos dig!
Ingeborg says
Åh! Ser ju hur gott ut som helst! Dessa ska jag pröva!
lina says
Ingeborg: De är riktigt mums faktiskt!!!