Färdiga grönsaksbullar från Findus serverade med mathavre och två sorters såser. Svårare än så behöver det inte vara en måndag tycker jag:) Med två aktiva barn är det träningar varje kväll och ibland så tidigt att det är snabba alternativ som gäller för att hinna få middagen på bordet. Ofta förbereder jag dagen innan för att hinna men då inte det fungerar så är jag inte rädd för att ta till snabba alternativ som exempelvis dessa grönsaksbullar. Lättvarierad snabbmat som fungerar bra att servera på olika sätt.
Grönsaksbullarna innehåller 91% grönsaker (kikärtor, morötter, persilja och Ebba-ärtor) och är veganska. Kryddningen är mild vilket jag tycker var bra i detta fall då användningsområdena blir fler och eftersom barnen inte gillar för starkt.
Här har jag serverat grönsaksbullarna med mathavre uppblandat med grönsaker samt två såser i form av en vitlöksyoghurtsås samt en tomatsås. Älskar denna typ av snabbmat som är lättvarierad. Det blir liksom en ny rätt beroende på tillbehör och därför tröttnar man inte heller.
Grönsaksbullar med mathavre och två sorters såser
4 portioner
1 frp grönsaksbullar
1 msk rapsolja
Mathavre 4 portioner
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 rödlök, finhackad
1 röd paprika, finhackad
1 dl majs
1 msk rapsolja
Sallad
Tomatsås: Färdigsmaksatta tomater på burk/tetra med smak av basilika
Vitlökssås:
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk hackad persilja
Salt, svartpeppar
Stek grönsaksbullarna på medelvärme i oljan i ca 10 minuter. Koka mathavre tillsammans med buljong enligt förpackningens anvisningar. Fräs lök, paprika och majs i lite olja och blanda sedan ner detta i mathavren. Värm tomatsåsen och blanda ihop alla ingredienser till vitlökssåsen. Fördela sallad på tallrikarna, lägg på mathavren och grönsaksbullarna. Toppa med såserna och servera direkt.
Kommentera