På sommaren är det är smart att ladda upp förrådet hemma med produkter som gör att man snabbt och smidigt kan trolla fram goda luncher och middagar. Tänkte återkomma till detta i ett senare inlägg, men några exempel är tex basvaror som konserver, pasta och ägg, ost, yoghurt och färska grönsaker i kylen.
Med en liten (eller stor) odling hemma har man ju ännu bättre förutsättningar. Färska örter av olika slag räcker långt för att piffa till de flesta maträtter. Här har jag gjort en väldigt enkel örtpasta som serveras med stekt halloumiost och tomat. Fantastiskt god sommarmat som inte tar många minuter att fixa!
Örtpasta med halloumi och tomat
kokt pasta
en näve blandade örter (ex basilika, oregano, timjan och persilja)
olivolja
citronsaft
salt, svartpeppar
halloumiost
olivolja
körsbärstomater
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Mixa örterna med olivolja och citronsaft, smaka av med salt och peppar. Blanda örtoljan med den färdigkokta pastan. Stek halloumiosten några minuter i lite olja tills den fått fin färg, lägg ner tomaterna och låt allt bli varmt. Lägg upp örtpastan på tallrikar, toppa med halloumi/tomatblandningen och lite svartpeppar.
Ååh, yum yum, halloumi är bästa sommarmaten!