Har massor med inspiration, men desto mindre ork till att stå i köket och dona….får väl acceptera det antar jag. Vet ju att kroppen behöver vila.
Idag lyxade vi i alla fall till Måndagsmiddagen (som bestod av hemmagjorda fiskpinnar med ris) med en efterföljande dessert. En väldigt snabb fruktsallad med apelsin & kiwi som toppades med mandelgrädde och rostad hackad mandel. Mums efter maten.
Kan verkligen tänka mig fruktsalladen som dessert efter all julmat också. Då behövs något lätt och fräscht. Kanske ge den en ”juligare touch” och blanda i bitar av Ingrid Marie, eller marinera frukterna i en lag med juliga kryddor som stjärnanis och nejlika. Tror det skulle funka utmärkt efter all julmat.
Snabb fruktsallad med mandelgrädde
4 portioner
4-5 apelsiner
4 st kiwi
1 lime (skal + saft)
1 dl vispgrädde
ca 1/2 dl riven mandelmassa
ca 1/2 dl rostade hackade sötmandlar
Skär apelsiner och kiwi i mindre bitar. Lägg i en skål och pressa limesaft över. Fördela frukterna i fyra glas eller mindre skålar. Vispa grädden och blanda med mandelmassan. Toppa fruktsalladen med mandelgrädden och nötterna. Riv över lite limeskal.
Marias kakburk says
Tack, va roligt att höra:)!
Fridas kök says
Mmm, så gott det lät med mandelgrädde över salladen! Jag kan verkligen rekommendera fruktsallad på julafton, efter all julmat. Många i min bekantskapskrets äter tårta och massa tunga efterrätter men i min familj äter vi fruktsallad med en klick grädde – lättsamt och jättegott. Vi har alltid äpple, banan och apelsin – sen tillkommer ibland andra frukter, beroende på vad som finns hemma och vad man är sugen på. 🙂
lina says
Maria: Ska testa dem så snart jag hinner!
Frida: Mandelgrädden sätter verkligen piff till frukterna. Håller med om att fruktsallad är en bra dessert efter julmaten.
Boel says
Jag gillar att lägga en zabaione över min fruktsallad. Också gott och enkelt. Recept är uppe på min blogg!