Idag kliver vi in i juli. Ja, nu är det sommar på riktigt! Passa på och njut allt ni bara kan. Alla vet vi väl hur fort sommaren brukar gå…
Bjuder idag på härliga minipajer som passar perfekt att stoppa ner i picknickkorgen. Pajerna har en fyllning av spenat, kalamataoliver, tomat, rödlök, basilika och smakrik ost. Degen är gjord på mandelmjöl och dinkelmjöl och är lite knaprigare, lite smakrikare och supergod om ni frågar mig:)
Picknickpajer med medelhavstouch
8 portioner
Pajdeg:
2 ½ dl mandelmjöl
2 ½ dl dinkelmjöl
½ dl linfrö
1 msk fiberhusk
50 g smör
1 ekologiskt ägg
Fyllning:
70 g färsk spenat, sköljd
Ca 25 st kalamataoliver
Ca 15 st körsbärstomater, delade
Ca 10 st lättorkade tomater, strimlade
½ rödlök, strimlad
1 tsk torkad basilika
3 ekologiska ägg
2 dl mjölk
2 dl riven lagrad ost
Svartpeppar
Färsk basilika (till servering)
Pajdeg:
Kör alla ingredienser till degen i en matberedare/mixer, låt sedan degen vila i kylskåp minst 30 minuter. Tryck ut degen i små pajformar (alt en större) och förgrädda i ugn på 200 grader, ca 7-10 minuter.
Fyllning:
Fyll de förgräddade pajskalen med spenat, oliver, körsbärstomater, lättorkade tomater, rödlök och basilika. Vispa ihop äggstanningen med ägg, mjölk, ost och svartpeppar och häll den över pajerna. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Toppa pajerna med färsk basilika vid servering.
Kolla gärna in fler picknickrecept hos Kung Markatta. Där finns även små tips som kan vara värt att tänka på för en lyckad picknick.
Catarina Henningsson says
jag delade dina mini pajer på min blogg …har nyss upptäckt den via Markattas hemsida …Bovete mimset står på att göra listan i kväll ….
Tack för inspirationen
Catarina
Lina Abrahamsson says
Vad kul att du inspireras Catarina! Tack för delningen och att du kommenterar:) Ha en fortsatt skön sommar!