Snart helg då vänner! Tipsar här om enkel förrätt som passar perfekt att inleda helgen med, nämligen denna vansinnigt goda rödbetscarpaccio med fetaost, rucola, rostade hasselnötter, rapsolja & balsamico. Älskar verkligen dessa kombinationer och det är dessutom en förrätt som är väldigt enkel att fixa ihop. Vill man att det ska gå ännu snabbare kan man koka rödbetorna dagen innan eller köpa färdigkokta.
Ett tips är att använda en rapsolja av riktigt god kvalitet, olivolja funkar också för den som föredrar det. Servera med ett glas bubbel och du har en helfestlig inledning på helgen:)
Rödbetscarpaccio
4 portioner
4 st rödbetor
50 g rucola
Ca 100 g fetaost
2 msk rapsolja (en riktigt god)
1 msk balsamico
1/2 dl rostade hasselnötter
Flingsalt, svartpeppar
Koka rödbetorna, skala dem och skiva tunt, gärna med mandolin. Fördela rödbetorna på 4 fat och lägg på rucola och smula över fetaosten. Ringla över rapsolja och balsamico. Hacka nötterna och toppa med dem samt flingsalt och svartpeppar.
Kommentera