Måndag imorgon, och dags att ta tag i en ny vecka. Midsommarveckan. Jag gissar att det är många av oss som fortfarande jobbar. Kanske lite extra hårt innan semester väntar? Lunchpaus behöver iaf alla, och här kommer gästbloggare Karolinas tredje och sista matlådetips. En asiatisk nudelsallad med lax. Låter som en galet god sommarmatlåda i mina ögon!
Karolina har nu också börjat blogga själv. Kolla gärna in hennes blogg här, hon är fantastiskt inspirerande och duktig!
På sommaren brukar jag tycka det är fräscht med en sallad i matlådan. Den här nudelsalladen är underbar om man gillar asiatiska smaker som ingefära, vitlök och chili. Salladen smakar nästan godare dagen efter när den har dragit åt sig mer smak av dressingen, alltså är den perfekt i matlådan en sommardag.
Asiatisk nudelsallad med lax
4 port
400 fram laxfilé
salt och peppar
1 paket glasnudlar
2 morötter
2 avokado
1 burk svarta bönor
1/2 gurka
Någon typ av sallad
En näve salta jordnötter
Dressing:
4 msk rapsolja
1 lime, saften
Några droppar sesamolja
1 msk fisksås
3 cm ingefära (riven)
1 vitlöksklyfta (pressad)
1/2 chilifrukt (finhackad)
1 tsk socker
Börja med att landa i hop alla ingredienser till dressingen och låt stå i minst 10 minuter. Skär laxen i lagom stora kuber, salta och peppra och stek i stekpanna. Koka nudlarna efter instruktion på paketet och låt dem svalna. Strimla morötter och gurka tunt med en potatisskalare. Blanda sedan med nudlarna, bönorna, tärnad avokado, sallad och rör sist i dressingen. Fördela i matlådor och toppa lax och jordnötter.
Det låter riktigt gott, det där! Däremot är jag inget fan av lax, men kyckling borde väl funka? 🙂
Det tror jag absolut skulle funka bra. Du får testa!
Låter som en underbar lunch när som för mig! Älskar sån här mat.
Ja, det är min typ av smaker också:)
test