Vet inte om ni startat den officiella satsumassäsongen ännu? Själv kan jag inte låta bli att plocka med mig ett gäng av dessa varje gång jag sätter min fot i matbutiken:) En citrusfavorit bland hela familjen faktiskt.
Om ni gillar dessa syrliga frukter lika mycket som mig, tycker jag ni ska testa denna enkla sallad med rucola, fänkål, rödlök och satsumas. Salladen toppas med en ”het” vinägrett samt rostade pumpafrön. Underbar som förrättssallad eller till en bit stek lax!
Passar också fint att tillsätta några torkade tranbär eller granatäpple till salladen.
Satsumassallad med het vinägrett
1 portion (mängderna är ungefärliga)
en näve rucola
ca 1/4 tunt skivad fänkål
ca 1/4 rödlök, skivad i tunna ringar
2 st satsumas, fileéade
1 msk rostade pumpafrön
vinägrett:
2 tsk olivolja
1 tsk vitvinvinäger
1/2-1 tsk sambal oelek
salt, svartpeppar
Bottna en tallrik med rucolasalladen. Fördela fånkål, rödlök och satsumas på rucolan. Blanda alla ingredienser till vinägretten och ringla den över salladen. Toppa med de rostade pumpafröna.
Håkan says
Riktigt goda små gynnare dessa satsumas. En favorit hos min tvåårige son också. Vi har också börjat handla hem dessa och de går åt i mängd och parti.
Lina Abrahamsson says
Visst är det en barnfavorit! Gäller att passa på under säsong.