se till att ha ett gäng kokta rödbetor i kylen. funkar utmärkt så här som pålägg, och i diverse röror/såser.
Jag kan tala mig varm om rödbetor länge, men det hade jag inte tänkt göra nu:) Däremot vill jag tipsa om denna goda mellanmålsmacka med kalkon och rödbetskeso. Ett riktigt trevligt påläggsalternativ!
Knäckemacka med kalkon & rödbetskeso
1 macka
1 knäckemacka eller grovt fullkornsbröd
2 kalkonskivor
1/2 dl keso
ca 1/2 kokt rödbeta (liten), riven
salt, svartpeppar
(ev persilja till garnering)
Lägg kalkonskivorna på brödet. Blanda keso med riven rödbeta, salt och peppar och toppa mackan med detta. Garnera ev med lite persilja.
dietistemma says
Åh, jag älskar rödbetor! Jag älskar inte keso men är villig att prova detta ändå!
Lina Abrahamsson says
Ja, och rödbetorna är ju speciellt goda just nu! Om du inte gillar keso, kanske du kan blanda med kesella eller annan färskost?