Meningen var att jag skulle knåpa ihop ett par julsallader nu på förmiddagen, bland annat med rödkål. Tyvärr hade jag lyckats mumsa i mig all rödkål redan, och eftersom gumman sover nu kan jag inte rusa till butiken heller…Det får helt enkelt bli en annan gång. Bjussar istället på en annan god rödkålssallad som passar bra till vardagsmaten.
Rödkålssallad med morot & persilladevinägrett
en bit rödkål (ca 1/2 mindre huvud)
1 stor morot
Vinägrett:
3 msk rapsolja
1 msk balsamvinäger (hemskt gärna Saltå Kvarns guldklimp Gran Riserva)
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1 tsk persillade krydda
Finstrimla rödkålen, gärna med osthyvel och riv moroten grovt. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål. Blanda ner rödkål och morot. Låt stå svalt en stund innan servering.
Remsan says
Rödkål är något man verkligen ska frossa i nu. Den är ju inte bara god utan även så vacker. Vad fin din blogg blivit.