Känns lite som att potatissalladen är bortglömd denna sommar? Många andra sallader figurerar lite varstans men just den klassiska potatissalladen har jag inte sett mycket av. Har ni?
Oavsett om jag har rätt eller fel tål denna goding att påminnas om:) Många varianter av potatissallad finns det, men jag tycker denna med senapsvinägrett, kapris, salladslök och persilja är rätt oslagbar. God till grillat, kallskuret eller på buffébordet. Sommarens bästa potatissallad om ni frågar mig:)
Sommarens bästa potatissallad
4-5 portioner
ca 1 kg potatis (helst färskpotatis)
2 msk vitvinsvinäger
ca 1/2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
3 msk rapsolja
ca 2-3 msk kapris
2-3 strimlade salladslökar
ca 1 dl färsk persilja, grovt hackad
Koka potatisen med skal tills de är precis klara. Låt dem svalna en aning. Blanda under tiden ihop vinägretten. Vispa ihop vinäger, dijonsenap, salt och peppar och vispa sedan i oljan. Skala och skiva potatisen, lägg dem i en skål. Häll över vinägretten medan potatisen fortfarande är ljummen. Blanda försiktigt i kapris, salladslök och persilja.
Kommentera