Att riva ner zucchini i mjuka kakor ger ett riktigt saftigt resultat. Denna med bl a kanel & valnötter, från Rosendals Trädgårdscafé är min favorit. Perfekt att ha på lut i frysen!
Zucchinikaka (recept Rosendals trädgårdscafé)
två formar om 1 1/2 l
2 dl solrosolja eller annan neutral olja
4 dl farinsocker
4 dl fint riven zucchini
4 ägg
ca 7-8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk salt
3/4 dl créme fraiche
1 1/2 dl grovt hackade valnötter (gärna mer enligt mitt tycke)
Vispa olja och socker. Tillsätt zucchinin och äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt. Tillsätt blandningen omväxlande med créme fraiche. Vänd till sist ner valnötterna. Tillsätt ev mer mjöl (mjölmängden varierar veroende på zucchinins saftighet). Häll smeten i två smorda och bröade formar. Grädda kakorna i 175 grader, i ca 60 minuter på nedersta falsen i ugnen.
det finns så himla vackra bilder i den där boken 🙂
carolina: Ja, den är underbar!
Den är så himla god den där kakan eller rättare sagt väldigt många recept i den boken är toppen!!
lotta: Ja, visst finns det härliga recept i den boken!!!
Den boken är sååå mysig med otroligt vackra och inspirerande bilder