Julgodis, glöggtilltugg eller mellanmålsbollar. Ja kärt barn har många namn och dessa saffransbollar med lime funkar faktiskt i alla dessa sammanhang. Tycker själv att de är helt super till en kopp kaffe när suget efter något sött sätter in:) Får ni (precis som mig) inte nog av saffran så måste ni bara testa dessa!
Saffransbollar med lime
10-12 st
1 dl cashewnötter
1 dl mandel
1 msk neutral kokosolja
Ca 10 st färska dadlar
1 ekologisk lime (skal + 1/2 msk saft)
Ca 1/2 paket saffran (smaka av hur mkt du föredrar)
1 dl kokosflingor alt mixade kokoschips att rulla bollarna i.
Rosta nötterna och mandeln i en torr stekpanna på medelvärme i några minuter. Mixa dem sedan i en matberedare till ett fint mjöl. Kärna ur dadlarna och tillsätt dem tillsammans med övriga ingredienser. Mixa allt till en deg. Forma bollar och rulla i kokos. Förvara i tätslutande burk i kylskåp.
Åh så gott! Kram!
Njuter precis en till eftermiddagskaffet:) Kram till dig också.
Gjorde dessa nyss och blev positivt överraskad. Vilken smak! Har ny provat dessa samt de med glöggsmak doppade i choklad och de har fått mig att fastna för raw food-bollar med färska dadlar. Ett gott och nyttigare alternativ till sötsaker. Tack för fina recept Lina!
Vad härligt att höra Anna! Håller med om att dessa är goda och det finns massor av annat gott också att upptäcka inom raw food världen:) Önskar dig en riktigt god jul!