Inför veckan tipsade jag bla om Rotmos med senapsbakad lax, och det var precis vad vi startade vår matvecka med. Den senapsbakade laxen dock i en annan variant a la Leif Mannerström. Riktigt gott just till rotmos!!! Vad har ni ätit idag?
Senapsbakad lax
4 portioner
4 bitar lax a 150 g
1 tsk salt
1/2 tsk socker
1 msk svensk senap
1/2 msk dijonsenap
1 msk socker
1 tsk kikkoman soya
1 msk färsk riven ingefära
2 äggulor
1/2 msk ströbröd
Strö salt och socker över laxbitarna. Blanda senap med socker, soya och ingefära. Blanda i äggulorna. Stryk cremen över laxbitarna och pudra på ströbrödet. Grädda fisken i ugnen ca 15 minuter i 200 grader.
Hej Lina!
För mig blev det, som så många andra vardagskvällar, blodpudding! Äter mycket och gärna vegetariskt annars, med blodpudding älskar jag verkligen.
Tycker mig minnas att du också gillar det. Vilken är din favorit? Själv köper jag Gea’s.
Mums vad gott & färgrikt rotmoset såg ut, det vill jag testa! : )
Idag åt vi tonfiskröra med chilisås, massa champinjoner, lök & vitlök. Kyddat med salt & svartpeppar.
Makaroner & körsbärstomater till det, mums : )
Hej tänkte tipsa om en kokbok "Gott utan gluten soja laktos vete mjölk ägg" av Gunilla Lindeberg & Annika Wesslén (Albert Bonniers Förlag)
kram Anna
Hej Tjejen
Vad gott de såg ut!
Ville bara önska dig en fin dag och du är SÅÅÅ DUKTIG med din blogg och har SÅÅÅ inspirerande recept, hur smarrigt som helst! Vill kika in här varje dag för inspiration=) Ville bara säga de igen för man kan inte säga de för mycket=D
Kramar Jossan
Anna-Karin: Jo, blodpudding är riktigt gott. Vi äter också det rätt ofta. Gea`s är min favorit också!
Sandra: Det lät mums det!!!
Anna: Den boken är jättefin. Har kollat i den och funderar faktiskt på att beställa den. Kan vara bra att få lite tips.
Jossan: Tack!!! Vad gullig du är:) Ha en fin dag du också! Kram.
Åhh jag gillar verkligen rotmos men det blir av alldeles för sällan att jag gör det.
För mig är det fläsklägg man äter rotmos till, hade inte tänkt på lax innan men detta verkade ju supergott:)
Det här blir kvällens middag längar redan!
Jag har nyss hittat din blogg och måste ge dig en eloge. Den är riktigt fin och inspirerande.
Idag har vi ätit rotmos med senapsbakad lax, dock utan soja och ingefära, och det var riktigt gott. Jag hade nog inte tänkt mig den kombinationen själv men är glad för ”knuffen”.
Lev väl
Beatrice: Vad kul att du har hittat hit!! Soja och ingefäran var riktigt gott till laxen faktiskt. Kul att testa lite olika smakkominationer.