Vill påminna om denna otroligt sommarfräscha risifrutti, som jag bloggat om tidigare.
Den risifrutti man hittar i butikerna må vara smidig att ta till som mellanmål när man är på språng. Jag gillar idén, men smakmässigt är den ingen höjdare enligt mig. Alldeles för söt och sliskig. Istället brukar jag exprimentera mig fram med olika varianter på detta mellanmål. Denna toppad med färska bär känns helt rätt nu i sommartider. Funkar lika fint till frukost förstås:)
Sommarfräsch risifrutti
1 portion
1 dl risgrynsgröt kokt på grötris (se tillagningsanvisning på förpackningen)
1 dl valfri yoghurt (naturell, vanilj, blåbär eller en blandning av olika sorter)
1 tsk linfrö
1 krm ekologiskt vaniljpulver
färska hallon och blåbär
Låt risgrynsgröten svalna och blanda den sedan med yoghurt. Rör ner linfrö och vaniljpulver, låt gärna blandningen stå i kylen över natten. Vid servering, toppa med färska hallon och blåbär.
Elin says
Den receptidén bokmärker jag!
Martina says
Den där ser mycket godare ut än köpevarianten 🙂
Moma says
Ahh, gott och fräscht, inte så sliskig som köpevarianten (som jag aldrig skulle få i mig)!
Lina Abrahamsson says
Precis! Den är inget för mig heller, men när jag får göra egen variant så gillar jag den!