En veckosallad passar bra att förbereda nu i slutet av helgen. Jag brukar göra denna variant med vitkål vanligtvis och ibland blandar jag vit och rödkål men när jag gjorde just denna körde jag bara med rödkål och det blev fantastiskt gott!
7-dagars sallad/veckosallad
3-4 st morötter
400 g rödkål
1 gul paprika
1 bit purjolök
Dressing:
2 msk olja
2 msk vatten
2 msk vitvinsvinäger
1 msk socker
1 tsk örtsalt
1 tsk torkad oregano
1 krm svartpeppar
Riv morötterna grovt, strimla kålen, paprika och purjolök. Blanda allt i en stor skål. Koka upp olja, vatten, vinäger och socker och slå den heta dressingen över salladen. Tillsätt örtsalt, oregano och svartpeppar och blanda om rejält. Förvara övertäckt eller i låda i kylskåp i cirka en vecka.
Millan says
Vilken bra påminnelse! Jag gjorde ju alltid veckosallader tidigare men det var längesedan nu!
Lina Abrahamsson says
Alltid rätt med en veckosallad:)