En smarrig omelett får ofta rädda lunchen/middagen här hemma. Ägg finns i princip alltid i kylen, och sedan får man använda ”man tager vad man haver” principen. Måste göra en #repost på denna lyxiga variant med bla räkor, avokado, rödlök och dill. Galet gott alltså!
Räkomelett med avokado, keso & dill
2-3 portioner
4 st ägg
4 msk vatten
salt, svartpeppar
400 g räkor med skal (skala innan garnering)
1 röd paprika, finhackad
1 avokado, tärnad
1 dl keso
dill, grovt hackad
1/4 rödlök, finhackad
Vispa ihop ägg och vatten, krydda med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna, häll i smeten och låt omeletten gå på ganska svag värme tills den nästan stelnat (lite krämighet är gott) . Toppa omeletten med räkor, paprika, avokado, keso, dill och rödlök. Servera tillsammans med citronklyfta och bröd.
Sara på Vardag.nu says
Det där ser ut som en höjdaromelett! Favoriter är alltid kul att läsa om. Jag ska absolut testa denna! 🙂