– Detta är ett sponsrat samarbete med Från Sverige- Svenskmärkning –
Tänk så härligt att grillsäsongen äntligen är här! Som jag längtat:) Tur också att man har hela sommaren framför sig att testa allt gott som går att lägga på grillen för att inte tala om alla tillbehör som är minst lika viktiga. Jag gillar att grilla det mesta men tycker att det är viktigt med variation och fina råvaror som jag vet kommer från svenska gårdar. Med märkningen Från Sverige är det enkelt att veta var maten kommer ifrån. Har varan den märkningen kan man vara säker på att uppfödning, odling, förädling och packning skett i Sverige.
Märkningen kan användas på alla slags råvaror, livsmedel och växter som är producerade i Sverige och som lever upp till de kriterier som krävs. De fem kriterierna som varan behöver uppfylla är att:
- Alla djur är födda, uppfödda och slaktade i Sverige
- Odling har skett i Sverige
- All förädling samt packning har gjorts i Sverige
- Kött-, ägg-, fisk-, skaldjurs-, fågel- och mjölkråvara är alltid 100% svenskt, även i sammansatta produkter som korv eller fruktyoghurt.
- I sammansatta produkter ska minst 75% vara svenskt. Ost, müsli, leverpastej, korv, fruktyoghurt eller en kaka med choklad är några exempel på sammansatta produkter
I sommar ser jag fram emot att lägga mycket grönsaker på grillen tillsammans med svensk kyckling, fisk och en och annan köttbit. Tillbehör i form av salsor, såser, potatissallader osv är sådant som jag älskar så dessa kommer absolut att finnas med vid sidan om. Vad grillar du i sommar? Tipsa mig gärna om lite nya och fräscha idéer:)
Inlägget är ett sponsrat reklamsamarbete med Från Sverige – Svenskmärkning.
Kommentera