Det har inte hunnit bli så många ”rabarberbak” denna försommar vilket är synd eftersom den ju är som godast nu. Idag slog jag iaf till på denna rabarberkaka med kardemumma. Smakkompisar som passar väldigt fint tillsammans. En enkel kaka som passar perfekt till helgkaffet:)
Rabarberkaka med kardemumma
75 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 eko ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
1/2 dl socker
1 msk kardemummakärnor, mortlade
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med avtagbar kant och bröa, gärna med kokos. Smält smör och tillsätt mjölken, låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt i äggblandningen tillsammans med smöret. Skiva rabarbern i tunna skivor och blanda med socker, potatismjöl och mortlade kardemummakärnor. Häll sockerkakssmeten i formen, strö över rabarbern och sätt in i ugnen, nedre delen. Grädda kakan i ca 40 minuter, låt svalna och servera sedan.
Erika says
Måste testa denna. Mannen min är barnsligt förtjust i rabarber.
Lina Abrahamsson says
Det tycker jag:)! Väldigt enkel och kardemumma och rabarber är super tillsammans!