Kålsallader tröttnar jag inte på i första taget. Nu kör jag gärna med rödkål så ofta som möjligt. Billig, god, lättvarierad & supervacker färg! I dagens ”pizzasallad” fick dock rödkålen samsas med både vitkål och paprika. Häll över lite av en god vinägrett och njut!!!
Pizzasallad med rödkål, vitkål & paprika
4 portioner
250 g fint strimlad rödkål
250 g fint strimlad vitkål
1-2 gröna paprikor
vinägrett:
3 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
nymalen svartpeppar
en gnutta flingsalt
Strimla kålen fint, gärna med en osthyvel. Strimla paprika. Lägg kålen i ett durkslag. Koka upp vatten och häll det över kålen. Låt svalna och blanda kålen med paprika i en skål. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten och häll det över salladen. Låt gärna stå svalt en stund innan servering.
Funkar så bra till Pizza, men till myckannat oxså.. Inte helt fel att pressa apelsinsaft i och bitar av just apelsin:-)