Tacopaj är en återkommande favorit i vår familj. Det finns många varianter på denna paj, och i Fredags provlagade jag ett recept på tacopaj från arla. I kategorin tacopajer är det nog en av de godaste jag testat faktiskt. Pajen hade sting i sig, den var rätt så hot (vilket jag gillar) och gjorde sig utmärkt tillsammans med en klick gräddfil och tacochips.
Efter att jag kikat igenom receptet förstod jag att pajen förmodligen skulle bli aningen för het för våra barn, så de gröna jalapeños vi använde la jag bara på halva pajen. Vilket var tur! Eftersom tacopajen innehåller både paprikapulver, Arla Köket® lätt crème fraiche paprika chili och Arla Köket® riven ost texmex var den utan jalapeños tillräckligt het till barnen ändå. Nästa gång minskar jag nog på mängden lätt crème fraiche paprika chili för deras skull.
Hos oss vuxna var dock pajen en fullträff som vi garanterat testar igen. Hur föredrar ni er tacopaj? Hot or not?
Sofie says
Denna tacopaj har jag gjort många gånger. Vi varierar lite. Min sambo vill ha hot medan jag mer medium. Bra sting i creme fraichen. Ibland tar vi hot tacomix i färsen. Eller kan man göra pajen mild och ta hot tacosås/salsa till. Jalapenos brukar vi utesluta eller ta några stycken bara.
lina says
Sofie: Visst är den god! Lite hot för barnen så som vi gjorde, men precis som du säger kan man ju variera lite. Lär göra den igen för den var riktigt mumsig!