Käkade världens godaste middag idag, nämligen pestofyllda kycklingfileér som vi åt tillsammans med färsk pasta och tomatsås med oliver. Verkligen mat i min smak, skulle kunna äta detta ofta ofta…..
Pestofyllda Kycklingfileér
4 portioner
4 st kycklingfileér
ca 4 msk pesto
salt, peppar
olivolja
Skär ett snitt i kycklingen och fyll med pesto. Fäst med tandpetare. Salta och peppra runt om. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen så att den får en yta. Lägg den sedan i en ugnsäker form och kör in i ugnen (200 grader) ca 10-15 minuter. Servera med pasta och tomatsås.
Tomatsås med oliver
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
400 g tomater (skållade och hackade, eller burktomater)
1 dl hackade svarta oliver (gärna kalamata)
salt, peppar
Hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken en stund. Tillsätt tomatpuré och tomater. Låt puttra ca 30 minuter. Lägg ner oliverna och låt såsen puttra ytterligare en stund. Smaka av med salt och peppar.
Emma says
Oj, det här är verkligen någonting jag skulle gilla med. Kyckling, pesto, tomat och oliver som jag gillar mer och mer, det låter underbart.
lina says
Emma: Ja, det är underbara kombos! Tomatsås med oliver skulle jag kunna äta till typ allt:)
Bella says
Jag brukar stoppa i lite serrano skinka + ost så blir det nästan ännu bättre…