Avnjuter man middagen ute på den inglasade altanen kan man (de soliga dagarna) lura sig själv lite, och nästan tro att sommaren är här. Så är det ju inte riktigt förstås (-15 hade vi i morse), men det funkar fint att mumsa en pastasallad med kassler där och samtidigt drömma sig bort till den riktiga värmen. Denna pastasallad får ett riktigt ”lyft” genom att tillsätta färsk saftig ananas. Kombinationen må vara en uttjatad 80-tals klassiker, men faktum är att det är vansinnigt gott med kasslerns sälta mot den söta ananasen. Och den färska varianten går ju bara inte att jämföra med burkananas, såååå mycket bättre helt enkelt.
Pastasallad med kassler och färsk ananas
4 portioner
200 g valfri pasta
300 g kassler
en halv påse rucolasallad
1/2 rödlök, finhackad
1-2 morötter, skivade i tunna skivor
ca 20 st kalamataoliver
75 g fetaost, tärnad
1/2 färsk ananas, tärnad
Koka pastan och skölj i kallt vatten. Tärna kasslern och blanda den med pasta, rucola, rödlök, morötter, oliver, fetaost och ananas. Lägg upp i en salladsskål eller på ett stort fat. Ringla gärna över lite senapsdressing.
Jossan-Wellness by me says
Åh nu börja ja längta efter sommaren!!:)
Ha en fin dag
Kram Jossan
Martina says
Spelar ingen roll att det är 80-tal, ananas och kassler är gott ihop!
tina says
Den som ändå hade en inglasad altan! Jag lurade mig själv (barfota!) att det var vår en stund på balkongen i eftermiddags. Men sen kom kylan ikapp. 🙂
lina says
Jossan: Ja, visst ska det bli skönt!!!
Martina: Nä, det gör det ju verkligen inte när det är så gott tillsammans!
tina: Jo, den förlänger säsongen något vilket är himla skönt:)
veronica johansson says
ser super gott ut 🙂